CENTENÁRIUMI ÖSSZEFOGLALÓ FILM

Örömmel tesszük közé a 2013. október 3-án tartott Centenáriumi Gálaest eseményeit, megható pillanatait összefoglaló filmet, melyet Kálmán István állított össze.
Íme:

A CENTENÁRIUMI HŰSÉG-JÁTÉKUNK NYERTESEI

2013. november 15-én lezárult hat hónapos CENTENÁRIUMI HŰSÉG-JÁTÉKunk, melynek díjátadójára december 6-án került sor. Kálmán Attila ügyvezető igazgató személyesen adta át a három nyertesnek a megérdemelt ajándékutalványokat.

Gratulálunk!

CENTENÁRIUMI HŰSÉG-JÁTÉK - eredményhirdetés

2013. november 15-én lezárult hat hónapos CENTENÁRIUMI HŰSÉG-JÁTÉKunk, melyet partnereink számára hirdettünk meg a Kálmán Kft. 100. évfordulója alkalmából.

A játék lényege az volt, hogy a pályázó cégek közül az, aki a meghatározott fél éves időszakban a legnagyobb forgalomnövekedést éri el %-osan a 2012-es bázisidőszakhoz képest, az nagy értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodik, ezzel megköszönve hőségét cégünkhöz.

 

A forgalmi adatol elemzése után kialakult a sorrend, mely a következő:

I. helyezett (100.000 Ft vásárlási utalvány):   Kovács Faipari Centrum Kft.

II. helyezett (50.000 Ft vásárlási utalvány):    Petroff Zoltán egyéni vállalkozó

III. helyezett (25.000 Ft vásárlási utalvány):   Horváth Testvérek Kft.


A díjak átadására december elején kerül sor, melyről képes beszámolót fogunk adni.

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

AURO CLASSIC - 10 % ADVENTI KEDVEZMÉNY!

Az AURO termékei 100 %-ban természetes alapanyagokból előállított festékek, olajok és viaszok, melyek lélegző, tökéletesen páraáteresztő bevonatot képeznek a fafelületen.

Az Advent hangulatát is felidéző CLASSIC - narancshéjolaj hígítású termékek jellegzetes narancsillatát a tiszta növényi oldószer kölcsönzi. Nem igényelnek speciális eszközöket, otthoni körülmények között könnyen, ecsettel felhordhatók, de szórásra is alkalmasak. Tagolt, profilos, faragott felületek kezelésére is kiválóak. Könnyen és mélyen beszívódnak, jól színezhetők.  A kezelt anyagok színét "feltüzelik", mélyítik.

Ajánljuk a karácsonyi készülődéshez hobbiasztalosoknak, barkácsolóknak tömörfa és furnéros bútorok, beltéri ajtók, parketta, hajópadló házilagos kezelésére, valamint asztalosmőhelyekbe egyedi gyártási feladatokhoz.

Most 10 % KEDVEZMÉNNYEL vásárolható meg minden AURO CLASSIC termék a Szentmihályi úti üzletünkben 2013. december 31-ig.

SZÁZ ÉVES LETT A KÁLMÁN KFT. - AZ ÚJPEST TV RIPORTJA

CÉGÜNK CENTENÁRIUMI GÁLAESTTEL ÜNNEPELT

Az újpesti székhelyű Kálmán Bútoripari Kft. október 3-án gálaesttel ünnepelte fennállásának 100. jubileumi évfordulóját.

A magyar családi vállalkozást immáron a negyedik generáció vezeti, a cég apáról fiúra száll 1913 óta.

A kerek évfordulót az Újpesti Városháza impozáns Dísztermében ünnepelték a Kálmán család tagjai, a faipari szakmai szervezetek prominens személyiségei, a cég üzleti partnerei és munkatársai több mint 100 meghívott vendég társaságában. Az est folyamán beszédet mondott SZATMÁRY KRISTÓF, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint LÁSZLÓ TAMÁS, XV. kerület polgármestere. Az est fellépője volt ŐZE ÁRON, Jászai Mari-díjas színész, rendező, a Pesti Magyar Színház igazgatója, akinek szintén van faipari kötődése, hisz anno a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolában érettségizett. Az est házigazdái WINTERMANTEL ZSOLT, Újpest polgármestere, Kálmán István és fia, Kálmán Attila, a cég vezetői voltak.

A Kálmán Kft. nagy hangsúlyt fektek a tehetséges szakmabéli fiatal generáció támogatására, felkarolására, a tehetséggondozásra. Ezt a filozófiát követve az est folyamán Kálmán István emlékplakettet nyújtott át SÁRVÁRI ÁDÁM részére, aki a WorldSkills 2013 Leipzig szakmai világverseny épületasztalos szakágában a rangos 6. helyezést érte el, emellett megkapta a "Best of Nations" - Nemzet legjobbja és a "Medallion for Excelence - Kiválóság" érmet is. KÁLNAI LEVENTÉT szintén díjazta, aki jó eredményt ért el bútorasztalos szakmában. Az eseménynek vendége volt felkészítőjük, BABANECZ CSABA, Worldskills- és Euroskills-szakértő.


Fotógaléria hamarosan.

100 ÉV - EGY DINASZTIA TÖRTÉNETE - A HARMADIK GENERÁCIÓ

Dinasztiánk történetének harmadik része is bemutatásra kerül.

Cikksorozatunk segítségével betekintést nyerhetünk 100 év és négy generáció eredményeibe, munkásságába.

 

"A Kálmán cég centenáriumában egy kicsit visszatükröződik az elmúlt 100 év magyar történelme is. Világháborúk, gazdasági válságok, forradalmak és elhibázott gazdasági és politikai berendezkedés útvesztői között is prosperálni tudott. Úgy hiszem, hogy a szorgalom, a szakmaszeretet, a kitartás, a tehetség, a család ereje és a mindenkori optimista hit azok az összetevők, amelyek szükségesek a sikerhez. Erősen bízom benne, hogy az elkövetkezendő évtizedekben mindig megújuló hittel és lendülettel haladhatunk tovább."

Kálmán István

͍me a harmadik és a negyedik generáció története.

100 ÉV - EGY DINASZTIA TÖRTÉNETE

Idén ünnepli fennállásának centenáriumát az újpesti KÁLMÁN KFT.

Mi kell ahhoz, hogy egy cég ennyi időn keresztül a tradíciókat megtartva folyamatosan megújuljon, maradéktalanul megfeleljen a piac mindenkori elvárásainak? Cikksorozatunk segítségével betekintést nyerhetünk 100 év és három generáció eredményeibe és munkásságába.

Kálmán István tollából a cikksorozat első két része itt olvasható.

- Az első generáció

- A második generáció

VI. SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL - " A JÓ SZAKMA FELÉR EGY DIPLOMÁVAL!"

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban hatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a VI. Szakma Sztár Fesztivál-on 2013. április 24-26. között került sor Budapesten, melyet Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke nyitott meg.

felületkezelés, ragasztástechnika, Heidelberg, lakk, pác, felületkezelő anyagA versenyek célkitőzése a gyakorlatigényes, "fizikai" szakmák - beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is - társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerősítése. Természetesen az épületasztalos, bútorasztalos, bútoripari technikus, kárpitos, ács-állványozó szakma is képviselteti magát.

A versenyek és a fesztivál szlogenje: " A jó szakma felér egy diplomával!"

2013-ban az elődöntőkben 3.667 tanuló mérettette meg felkészültségét, közülük 110 iskolából 198 diák jutott a döntőbe.

A Szakma Sztár Fesztiválon a tavalyi évhez képest idén nagyobb hangsúlyt kaptak a EuroSkills és a WorldSkills versenyek. Magyarország 15 szakmában, 16 versenyzővel fogja képviseltetni magát ez év júliusában a WorldSkills Leipzig 2013 versenyen.

A verseny sikerét közvetlenül 780 közremőködő (versenyfelelősök, szakértők), illetve 470 szakmai szervezet, vállalkozás munkája, együttmőködése segítette.

A Kálmán Bútoripari Kft. a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny mellett -, melyről előzőekben adtunk hírt - büszkén támogatta ezt a szakmai rendezvényt is. Örülünk, hogy részesei lehettünk a fesztiválnak.


MAGYAR ASZTALOS ORSZÁGOS TANULMÁNYI VERSENY

2013. április 18-án került megrendezésre az Országos Asztalos és Faipar Szövetség, valamint a Magyar Asztalos és Faipar újság szerkesztősége által meghirdetett tanulmányi versenysorozat döntője. Idén is, szinte már hagyományosan a KÁLMÁN BÚTORIPARI KFT. is ott volt az esemény támogatói között, hisz fontosnak tartjuk a szakma fiataljainak felkarolását, az új faipari generáció "kinevelését".


Az elméleti fordulóra még 2012 decemberében sor került. A kérdések egy része a tananyagra épült, de nagy számban voltak olyan feladatok, amelyeket csak az előzetesen kiküldött szakcikkek alapján lehetett felkészülni. A koncepció sok ponton változott a tavalyi évhez képest. Mivel épületasztalos és bútorasztalos már csak kifutó évfolyamokban van, az új szakoktatási koncepció alapján a jövőben asztalos képzés lesz egységesen. A szervezők elébe mentek a történéseknek és idén nem választották külön a szakirányt sem elméleti kérdésekben sem később a gyakorlati döntő során.

Tovább színesítette a versenyt, hogy a szervezőknek sikerült egy lépést tennie a nemzetköziség irányába, így a Visegrádi alaphoz benyújtott pályázat sikeres elbírálása után felvidéki iskolák is bekapcsolódhattak a versenybe. A gyakorlati döntőt 13 magyarországi és 2 felvidéki (Dunaszerdahely) csapat várhatta.
Az új helyszín megtalálásában a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem faipari mérnöki kara segített a szervezőknek.


FOTÓGALÉRIA

QUICKWOOD PNEUMATIKUS CSISZOLÓSZERSZÁMOK

A kézi csiszolás fáradságos és időigényes folyamatának megkönnyítésére, illetve teljes kiváltására, valamint speciális feladatok elvégzésére (antikolás, viaszpolírozás, olaj-eloszlatás) nyújtanak alternatívát a Quickwood dán cég által kifejlesztett csiszolási rendszerek, csiszoló szerszámok és kézi gépek.

A kézi szerszámok univerzálisan használható eszközök, megfelelő csiszolófej kiválasztása mellett szinte valamennyi csiszolási feladathoz alkalmazhatók. Jelen cikkben két pneumatikus kézi szerszámot, valamint a QL jelű csiszológépet mutatjuk be.

 

Az F3 modell egy könnyő, egykezes eszköz, mely a QuickFlex és a Quick Star rendszerrel szerelhető max. 200 mm átmérőig. A kis átmérőnek és az alacsony súlynak köszönhetően nehezen hozzáférhető helyeken és kis felületeken jól alkalmazható, mint sarkok, élek, bonyolultabb profilok. A QuickFlex rendszer durva csiszolópapírjával nyersfa csiszolására is használható. Levegőcsővel és porvédő pajzzsal ellátott modell, a robosztus levegőmotor teflon lapátokkal szerelt, hatszögletű tengellyel szerelt a nyomaték direkt átvitele érdekében.

felületkezelés, ragasztástechnika, lakk, pác, felületkezelő anyagAz F6 modell szintén egy pneumatikus kézi csiszoló, mely két Quickwood rendszerrel (QuickFlex és QuickDisc) összeszerelve is alkalmazható. Egy könnyő szerszám magas teljesítményű motorral, mely garancia a hatékony munkára. Akár alumínium és rozsdamentes acél sorjázására is használható. Alkalmazási területei igen szerteágazók: épületasztalos termékek, nyílászárók, rattan bútorok, bonyolultabb profilozású bútorfrontok csiszolására. A szerszám hatszögletű tengellyel szerelt a nyomaték direkt átvitele érdekében és lehetőség van lassú indításra is.

QL jelű csiszológép leginkább egy többfejes gyalugépre hasonlít annyi különbséggel, hogy itt mind a négy oldalról 2-2 csiszolófej dolgozik. Keskeny (max: 300 mm széles) alkatrészek négyoldalas csiszolására alkalmazható. Hosszirányú munkadarabok, mint például ablakprofilok, mennyezeti profilok csiszolására kifejlesztett famegmunkáló gép. A normál üzemi fordulatszám-tartománya 3-10 m / min. A szerszámcsere Egyszerű, opcionális PLC vezérlés biztosított.

 

A QUICKWOOD F3 ÉS F6 SZERSZÁMOK 10 % kedvezménnyel vásárolhatók üzletünkben 2013. 05. 31-ig!

CONCORDE RAGASZTÓANYAGOK - ÚJ KATALÓGUS

felületkezelés, ragasztástechnika, Heidelberg, lakk, pác, felületkezelő anyagMegjelent az új, CONCORDE RAGASZTÓANYAGOKat bemutató mőszaki katalógus.

A katalógus itt letölthető.

Szakmai tanácsadás, valamint részletes árajánlat az elérhetőségeink bármelyikén kérhető.

AZ ÚJ DIVAT - NATÚR MATT FELÜLET

Napjainkban kimondottan divattá vált fából készült eszközeink, építőanyagaink natúr megjelenésének megtartása, kiemelése.

Ezt támasztják alá az IMM Cologne, vagyis a Kölni Bútorvásár idei rendezvényén tapasztaltak is. Az esemény trendformáló és mára már az egyike a legnagyobb tematikus kiállításoknak. A szektor termelési-fogyasztási intenzitását tükrözi az is, hogy több mint 50 országból 1250 cég képviselte magát a kiállítóhelyeken.

A trendek között továbbra is érezhető némi retro, a színek meglehetősen változatosak és erőteljesek, valamint továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a tervezők és kiállítók a természetes, natúr anyagokra.

Ehhez a trendhez illeszkedik a Heidelberg HD-NANO NATURMATT terméke is.

A faanyag - a természetes mivoltát megtartva - megjelenésre olyan, mintha nem is lenne felületkezelve.

  • nyitott pórusú, kétkomponensű poluretán lakk
  • nano részecskéket is tartalmaz: garantálja az extrém keménységet és a kiemelkedő kémiai ellenálló képességet
  • kifejezetten előnyös vendéglátó ipari bútorok kezeléséhez
  • sárgulásmentes
  • gyorsan száradó

 

A HD-NANO NATURMATT 10 % kedvezménnyel vásárolható üzletünkben!

Akciós időszak: 2013. 03. 18. - 04. 19.


100 ÉV NEKÜNK - SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉK ÖNNEK!

100 évesek lettünk -100 napig ünnepeljen VELÜNK!

Minden egyösszegű bruttó 100.000 Ft vásárlás esetén azonnali 10 % kedvezményt adunk a vásárlás végösszegéből!

Szentmihályi úti üzletünkben, készpénzes vásárlás esetén.

További kedvezményekkel összevonva legfeljebb 20 % kedvezmény érvényesíthető. Az akció március 5-től július 19-ig érvényes.

KÖRNYEZETK͍MÉLŐ IPARI RAGASZTÓK - CONCORDE ECO LINE

concorde ragasztó, protostik, protovil, Eco Line, faipari ragasztók

Az olaszországi Concorde, ragasztóanyagokat gyártó nagyvállalat fő célkitőzése az ember és a környezet alapvető védelme, így alkalmazkodva az új - környezettudatos - piaci igényekhez létrehozta az alacsony környezeti terheléssel járó ECO LINE termékcsoportot.

Az ECO LINE termékek emberre és környezetre káros anyagoktól mentesek, a legtöbb esetben élelmiszerrel való közvetlen érintkezésre is alkalmasak, egészségre ártalmatlanok. A Hot-melt granulátum ragasztók 50 %-ban, a vízdiszperziós ragasztók akár 60 %-ban tartalmaznak megújuló természetes anyagokat, szigorúan megtartva a ragasztók mőszaki és mechanikai jellemzőit.

Egyes Protovil és Protostik Eco Line ragasztók már jelenleg is megtalálhatóak Szentmihályi úti üzletünkben, de hamarosan új termékekkel bővül kínálatunk.

concorde ragasztó, protostik, protovil, Eco Line, faipari ragasztókBővebben a TERMÉKEK menüpontban.

A FACEBOOKON IS MEGTALÁL MINKET!

Megnyitottuk Facebook oldalunkat, melyen sok aktuális információt, érdekességet közlünk, tájékozódhat az idei centenáriumi évünk eseményeiről, valamint termékeinkről, akcióinkról. Várjuk véleményüket, hozzászólásaikat, akár kérdéseiket, melyekre szakértőink válaszolnak.

SŐT! Amennyiben a Szentmihályi úti üzletünkben lájkolja Facebook oldalunkat (http://www.facebook.com/kalmankft?ref=ts&fref=ts), úgy vásárlásából azonnali, egyszeri 5 % kedvezményt adunk.

EGYEDI MEGJELENÉSŰ LAKKOK

A neves felületkezelőanyag gyártó a Heidelberg Coatings egyik fontos erőssége az UV, illetve a Hydro-UV lakkok gyártása, melyek mellett most két kuriózumot is megjelentetett a piacon.felületkezelés, ragasztástechnika, Heidelberg, lakk, pác, felületkezelő anyag

A HD-Cryl Softlack bőrhatású lakk, melynek különlegessége az, hogy tapintása az emberi bőr tapintásához hasonló. A termék egy kétkomponens sárgulásmentes akril rendszer, amely teljesen matt felületet biztosít. A felület tapintása egészen egyedülállő élményt jelent, teljes természetességet sugároz.

A HD-NANO NATURMATT a mai trendekbe illeszkedő teljesen matt nyitott pórusú lakk, természetes hatással. A hatás mellett ez a két komponensű poluretán lakk nano részecskéket tartalmaz, ami extrém keménységet és kiemelkedő kémiai ellenálló képességet biztosít. Előnyei a gyors száradás és a sárgulásmentes felület.

EGY ÚJABB SZAKMAI ELISMERÉS

Kálmán István több évtizedes szakmai munkásságának elismeréseként megkapta az ARANYKOSZORÚS MESTER kitüntető címet az Ipartestületek Országos Szövetségétől.